Terme Čatež u polugodištu s većim prihodom i gubitkom

Bez autora
Oct 02 2023

Terme Čatež u prvom je polugodištu ove godine ostvarila nešto manje od 15 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 5,9 posto više nego u istom razdoblju lani.

Imala je neto gubitak od nešto manje od 216.000 eura, nakon što je u prvom polugodištu prošle godine zabilježila neto dobit od 21.000 eura, objavila je danas kompanija.

Među razlozima gubitka tvrtka navodi negativne učinke povećanja kamatne stope Euribor.

Dobit iz poslovanja veća je za 18 posto na 649.000 eura, a EBITDA za 1,2 posto na 2,6 milijuna eura nego u prvih šest mjeseci prošle godine, navodi se u izvješću objavljenom na stranicama Ljubljanske burze.

U tom razdoblju tvrtka je između ostalog provela investicije u obnovu sauna u zimskoj Termalnoj rivijeri, obnovu kongresnih dvorana u sklopu kongresnog centra Hotela Terme te uređenje kružne sportsko-rekreacijske rute oko Termi Čatež. kompleks.

Grupa Terme Čatež, koju uz matičnu kompaniju čini i Del Naložbe iz Brežica, u prvom je polugodištu imala 15,1 milijun eura čistih prihoda od prodaje, što je oko šest posto više u odnosu na prethodnu godinu. Grupacija je zabilježila čisti gubitak od 221.000 eura, nakon što je u prvih šest mjeseci prošle godine imala 7500 eura čiste dobiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik